Klein voor altijd (1999)

Een documentaire van Barbara den Uyl

Mensen met een ongewoon klein lichaam oefenen van oudsher grote aantrekkingskracht op ons uit. Talloze sprookjes en volksverhalen getuigen daarvan. Zo is er ook altijd grif geld betaald om kleine mensen op kermissen te kunnen aanschouwen. Vandaag de dag keren vele kleine mensen zich tegen deze bijzondere positie. Zij proberen een zo gewoon mogelijk leven te leiden.
De film volgt een kleine operazangeres en een aantal van haar lotgenoten: op hun werk, thuis en op een gezamenlijke reis naar een prachtig klein eiland. Daar worden voorbereidingen getroffen voor een grootse maaltijd en een swingend feest. Langzaam maar zeker ontpoppen de verschillende personen zich. Zij vertellen over hun belemmeringen, over liefdesperikelen, over moeilijkheden met het vinden van een baan en over twijfels over het wel of niet krijgen van een naar verwachting klein kind.
De film probeert niet om ieders levensgeschiedenis te achterhalen. Zij probeert de kijker met het gegeven ‘klein zijn’ te confronteren en met behulp van muziek, humor en schoonheid mensen met andere ogen naar ‘onvolmaaktheid’ te laten kijken.


Deze film is verkrijgbaar op DVD


Bestellen

 


Credits


62 minuten / kleur / optisch geluid / S-16mm / 35mm / VHS / Beta SP
Met Hugo Schortingshuis, Liesbeth van Assche, Mariëtta van Dijk, Ruud Grijmans, Fam. De Jonge Poerink, Fam. Anin, Christ en Elle Joosen, Marianne Blok, Marijke Trap, Joost Ivangh, Liske van Soomeren, Riet Brinkman.
Regie: Barbara den Uyl
Geluid: Jac Vleeshouwers, Menno Euwe
Montage: Barbara Hin
Montage assistentie: Heleen Snuverink
Muziek: Soliste Marianne Blok met het Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio o.l.v. Iman Soeteman
Vertaling: Martin Cleaver
Producent: Leen van den Berg
Distributie: Cinemien

Verkoop: Van der Hoop Filmproducties

Deze film werd mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroep Producties.

© Van der Hoop Filmproducties / NPS / ZDF / ARTE 1999