Corona Vibes (2023)

Een documentaire van Barbara den Uyl

-25 minuten-

Op de NDSM in Amsterdam Noord, vroeger een imposante scheepswerf, daarna een levendige broedplaats voor kunstenaars, voelde het angstig stil gedurende de ‘Corona’ pandemie. Maar het (kunstenaars)bloed kruipt waar het niet gaan kan, blijkt:
Een schilder, een dichter, een muzikant, een body painter, een poppenspeler en een techneut verzorgden in de krochten van de voormalige scheepswerf spetterende live streaming avonden, samen met decorbouwers, belichters, bandjes, danseressen, Dj’s en Vdj’s. Overal ter wereld, tot in Zuid Afrika, werd live meegekeken.
Filmmaker Barbara den Uyl, die al jaren woont vlakbij de NDSM en bevriend is met een aantal kunstenaars, legde de optredens en performances van hard rock, underground, minimalistisch vast met camera en geluid.
In de film worden optredens en performances afgewisseld met schilderijen en quotes van schilder-graffiti artiest RinZo, die in zijn werk consequent reageert op maatschappelijke gebeurtenissen, ook op de Corona crises. Zijn uitingen, werken variëren van verwondering tot angst, bevriezing, humor en uitproberen van nieuwe vormen.
In de montage is een laag toegevoegd, bestaande uit korte dichtregels van zowel gerenommeerde als onbekende dichters. De dichtregels van de laatsten, op het internet gevonden, rijmen met de spoken word artiesten in de film. Hun teksten, muziek, kunstuitingen zorgen voor een vrolijke reflectie op een zware tijd.

Met dank aan Rinzo, Fons van Tienen en Roland van der Klooster.

Credits:
Camera geluid montage  – Barbara den Uyl
Videonabewerking – Ruud de Bruyn Loods Lux & Lumen
Geluidsnabewerking –  Jac Vleeshouwers
Productie – Leen van den Berg

© Van der Hoop Filmproducties 2023