The Floorkillrz (2023)

-56 minuten-

Vier kunstenaars vormen samen de band The Floorkillrz. Twee van hen wonen in Amsterdam Noord bij de NDSM werf, één woont in Almelo, de ander in Limburg. Ze zien elkaar graag, zijn overal voor in, treden op door het hele land op festivals of op straat, bij kunstenaarsbroedplaatsen, in donkere kroegen. Ze zijn allen ‘dubbelkunstenaar’; stemacteur, schrijver, schilder, beeldhouwer. Gezamenlijk leven zij zich uit in muziek.
Regisseur Barbara den Uyl, geraakt door hun levenslust, besloot de bandleden te volgen. In de film worden interviews over hun levens (relaties, opvoeding, leven in een sekte, transgender – van man naar vrouw) afgewisseld met beelden van repetities en optredens. Ook hun onderlinge samenwerking komt aan bod en stijgt zelfs tot een hoogtepunt, wanneer ze gezamenlijk op vakantie gaan.

We volgen de vier muzikanten in Amsterdam, Limburg, Frankrijk en terug in Nederland tijdens een gevoelige periode van ruim drie jaar vóór, tijdens en na ‘Corona’. In hoeverre beïnvloedt de gedwongen afzondering de levenslustige kunstenaars? Leidt de bezinning tot nieuwe creatieve impulsen? Hoe, wanneer, waar verbindt muziek mensen met elkaar?
De vragen en antwoorden komen aan de orde in dit muzikale kunstenaarsportret.

Met dank aan de Floorkillrz: Rinzo, Fons van Tienen, Wim Komhoff en Roland van der Klooster

Credits:
Camera Geluid Montage – Barbara den Uyl
Montage assistentie – Sandro Ligtenberg
Montageadviezen – Jan Ketelaars Otto Horsch Carla Eefting
Videonabewerking – Ruud de Bruyn Loods Lux & Lumen
Kleurcorrectie – Camila Wijnmaalen
Geluidsnabewerking – Jac Vleeshouwers
Vertaling – Martin Cleaver en Sandra van Beek
Producent – Leen van den Berg

Met financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds